Hindi Üretimi Gelişiyor

Burdur Hindi üretimiyde yeniden hayata dönüş yaptı. Daha önce çeşitli maddi sorunlar nedeniyle atıl hale düşen tavuk üretim merkezi Hayata Dönüş Projesi kapsamında hindi üretimiyle canlandı.
22 kümeste hindi üretimi başlıyor


Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Seydiköy ‘de geçmişte maddi imkansızlıklar nedeniyle tavuk üretimini durduran ve atıl halde duran kümeslerde Hayata Dönüş Projesi ile hindi üretimine başlandı. Proje kapsamında bölgede boş ve atıl halde duran kümeslerin değerlendirilmesi ve bölge halkına ekonomik anlamda katkı sağlaması amacıyla yeniden projelendirildi. Yapılan çalışmalar ile kümesler atıl halden kurtarılarak hindi üretimi gerçekleştirilecek yapıya kavuşturuldu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Gönenç, yaptığı açıklamada boş ve atıl halde duran 80 kümesten 22’nin bir yıllık süre zarfında hindi üretimi yapabilecek şekilde yeniden onarıldığını, hindinin 3 4 aylık üretim dönemi zarfında üretimin başlayacağını söyledi. Mevcut kapasite ve potansiyel ile bölgede her dönem içerisinde 50 bin hindi üretimi gerçekleştirilebilecek.
Burdur İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Fırat Erkal ise açıklamasında, 1990’lı yıllarda Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu aracılığıyla Seydiköy’e yapılan 120’den fazla kümesin başta maddi nedenler olmak üzere çeşitli sebepler ile atıl hale düştüğün söyledi.
Proje içerisinde yer alan Bucak Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü, Hayata Dönüş projesi ile 22 kümesin faal olarak hizmete açılmasından dolayı bölge halkının mutlu olduğunu belirtti. Yine bölgenin kalkınması ve üretimin devamının sağlanması amacıyla kredi, kaynak ve destek verebilecek kuruluşlar ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi.
Burdur İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fırat Erkal, açıklamasının sonunda hindi üretiminin genç ve sağlıklı hindiler ile yapılması gerektiğini Burdur’un gelişmesi amacıyla birçok alternatif çalışmanın devam ettiğini söyledi.
Kaynak : Tarım Blog

Yorumlar