Holstein sığırı özellikleri

holsteins damızlık sığır
Holsteins (ayrıca Holstein-Friesian cins olarak da bilinir) olan cins bir sığır dünyanın en yüksek üretim süt hayvanları olarak bugün bilinmektedir. Avrupa menşeli, friesian şimdi ne doğmuştur Hollanda'da iki kuzey eyaletlerini ve özellikle Kuzey Hollanda ve Friesland daha özel ve kuzey Almanya, Schleswig-Holstein şimdi budur. Hayvanların bölgesel sığır vardı Frizler ve Saksonlar .

Hollandalı yetiştiriciler tarafından yetiştirilen ve iyi çim, bölgenin en bol kaynak kullanabilirsiniz hayvanlar elde etmek amacı ile cins geliştirilmesi denetledi. Yüzyıllar boyunca, sonuç yüksek üreten, siyah-beyaz süt inek oldu. Bu siyah ve yetiştiricileri tarafından yapay seçilim nedeniyle beyazdır.


Yeni Dünya büyüme ile, piyasalarda Kuzey Amerika'da süt için geliştirmeye başladı ve süt yetiştiricileri ve hayvancılık için Hollanda'ya döndü. 8,800 friesian (siyah alaca Almanlar) ithal edildikten sonra, Avrupa'daki hastalık sorunları ABD'ye ithalatı bırakma yol açtı.

Avrupa'da, cins kuzeyde süt için kullanılır ve güneyde et. 1945 yılından bu yana, Avrupa ulusal kalkınma hayvancılığa açtı ve giderek süt ürünleri giderek yöreseldi. Süt üretiminin% 80'den fazlası birleştiren çizginin kuzeyinde bulunan olmaktır Bordeaux ve Venedik toplam sığır sayısı fazla% 60 bulunmuştur. Bu değişiklik, süt için özel hayvanlar için ihtiyaç (ve sığır eti) üretime açtı. Bu sefer, süt ve sığır eti çift amaçlı hayvanlardan üretilen olmuştu kadar. Irkları, Hollandalı Friesian ulusal türevler, sadece süt üretimi için Holsteins kullanılan Amerika Birleşik Devletleri, yetiştiricileri tarafından geliştirilen çok farklı hayvanlar olmuştu.

Besiciler Avrupa siyah ve beyazlar ile geçmeye ABD'den uzman süt Holsteins ithal. Bu nedenle, günümüzde kullanıldığı içinde, "Holstein" özellikle Kuzey, Kuzey Amerika, Avrupa stok olarak kullanımı tarif etmek için kullanılır. "Alaca" süt ve besi kullanımı için yetiştirilen geleneksel Avrupa kökenli hayvanlar, ifade eder. Bu ikisi arasındaki Haçlar terimi "Holstein-Friesian" ile tarif edilmektedir.

Yorumlar